Kragt   training

KRAGT Training is een krachtige groepstraining voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Met deze training  krijgt jouw kind  inzicht in het sociaal handelen.  Hij/zij leert zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Jouw kind wordt weerbaarder, krijgt betere sociale vaardigheden en meer zelfbewustzijn. Het zelfvertrouwen zal groeien.

Systemen

Jouw  kind is onderdeel van een groter geheel. Hij/zij maakt deel uit van verschillende systemen zoals gezin, familie, vrienden, school, sportteam, de wereld waarin we leven. Al deze systemen en ervaringen binnen deze systemen zijn verbonden met verleden, heden en de toekomst van jouw kind.

Tijdens de KRAGT training leert jouw kind hoe het zich voelt en gedraagt binnen die systemen. De plek en/of het gedrag van jouw kind kan per systeem verschillen. Bijvoorbeeld: thuis is jouw kind de oudste en meestal open en vrolijk, terwijl het in de klas misschien een van de jongsten is en introvert gedrag laat zien of zichzelf soms buiten de groep plaatst. Ik laat jouw kind zien wat de keuzes zijn met betrekking tot loyaliteit in het gezin en de groep: erbij horen, (soms ten koste van zichzelf) tegenover de andere keuze:  dicht bij zichzelf blijven, waardoor hij/zij zichzelf mogelijk buiten de groep zou kunnen plaatsten. In de training komen onderwerpen aan de orde als:

‘Wat is de invloedsfeer van anderen op jou?’

‘Hoe geef je je grenzen aan en hoe kun je er toch bij horen zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?’

Sterke basis

Als kinderen zichzelf beter kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor de verdere ontwikkeling.  Jouw kind leert zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Ook is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid, hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Jouw kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

De KRAGT training is ook een multi-sensorische training. Door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen. 

Praktische informatie

De KRAGT-training bestaat uit vijf lessen van twee uur. De kosten bedragen  € 160,- inclusief BTW en alle benodigde materialen per kind.  De training wordt gegeven in groepsverband, in groepjes van maximaal zes kinderen, onder begeleiding van één coach.

De trainingen worden gehouden aan de  Mariënschootstraat in Nunhem in het gebouw waar de dagbesteding van de Care+ gevestigd is.

 Ik heb mijn training gevolgd bij Suzanne Stikvoort en Silvana Kuipers en zij geven de training in respectievelijk  Apeldoorn en Hilversum. Ik ben de enige KRAGT trainer in Leudal en omstreken en u kunt me vinden op de website van www.kragt.nl bij menu onder het tabblad ‘Zoek een KRAGT trainer’.

Trainingsdagen

Kijk op mijn Facebook site voor de KRAGT trainingsdagen die gepland staan. Daarvoor kun jij kijken onder evenementen. Je kunt natuurlijk altijd bellen of mailen voor informatie over de training.

© 2018 de Verbinding Haelen

Petra Jacobs | Kraaiakkerweg 40 | 6081 EM Haelen | KvK: 70128391  

cat_collectief_schild_2019_afdruk.jpg