Coaching voor ouders / volwassenen

Ik heb tijdens de opleiding niet alleen geleerd kinderen, jongeren en pubers te coachen, maar ook ouders en/of opvoeders. Dit is vaak net zo belangrijk, zo niet belangrijker.

Wist je dat je van lastig gedrag van je kind ook iets kan leren over jezelf? Gedrag of problemen van je kind waardoor je geraakt wordt, spiegelt vaak iets uit je onderbewuste. Wat wil jouw kind jou laten zien? Eigenlijk nodigt je kind jou uit om iets te veranderen.

Om meer inzicht te krijgen in jouw gedrag maak ik onder andere gebruik van het maken van een genogram, voice dialogue, systemisch werken en oplossingsgericht coachen.

Wat is het belangrijkste doel?

Wat voor ouder je ook bent, coaching kan je helpen om goed voor jezelf te gaan zorgen, jezelf te helen en een betere moeder of vader te zijn voor je kinderen. Geef ze een toekomst zonder de ballast die jij onbewust meedraagt vanuit jouw verleden. Durf te kijken naar jouw gedragspatronen en heb het lef hierin verandering aan te brengen. Dan zal dit zeker zijn weerslag hebben op het welbevinden van jouw kind(eren).

Een tekst uit het boek van Els van Steijn, De fontein die ik heel toepasselijk vindt op een ieders leven:
De kunst is om ja te zeggen tegen wat er is en te erkennen dat het zo is gegaan (of gaat) om er vervolgens van los te komen.

En uiteraard geldt bovenstaande tekst niet alleen voor de ouders onder ons maar ook volwassenen zonder kinderen.

Recensies:

10 juni 2019

Petra reikt tools aan waar je te allen tijde naar terug kunt grijpen als je even uit balans dreigt te raken. Mijn coachingssessies met haar hebben mij veel nieuwe inzichten gebracht. Vanaf moment één voelde ik een klik met Petra, een bijzondere mooi warme vrouw die luistert, inleeft en er alles aan doet om je te begrijpen. Petra werkt veel met verschillende coachvormen wat voor mij heel fijn werkt. Gedurende lange tijd was ik uit balans en de verbinding met mijn gezin was niet zoals ik het graag wilde zien. Ik wist niet zo goed hoe ik die verbinding weer kon versterken. 

Door verschillende inzichten, handvatten en concrete afspraken kan ik zeggen dat ik nu steeds meer tot mijzelf kom en in verbinding met mijn gezin kan zijn.

W.L.

© 2018 de Verbinding Haelen

Petra Jacobs | Kraaiakkerweg 40 | 6081 EM Haelen | KvK: 70128391  

cat_collectief_schild_2019_afdruk.jpg